• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g kuřecích prsou
  • 100 g žluté cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • Kůra z 1 menšího citronu (nastrouhaná najemno)
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu dejte předehřívat na 220–225 °C a připravte si větší pánev vhodnou do trouby.
  • 2Kuřecí prsa omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  • 3Na středním plameni rozpalte v připravené pánvi 4 lžíce olivového oleje. Poté do pánve vložte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2-3 minuty na středním plameni.
  • 4K opečené cibuli přidejte kuřecí prsa a opékejte je 3-4 minuty z každé strany na středním plameni.
  • 5Do pánve přidejte sušený rozmarýn a nastrouhanou citronovou kůru a vše promíchejte. Poté do pánve přilijte smetanu ke šlehání, pánev přemístěte do předehřáté trouby a pečte 23–25 minut při 220–225 °C.
  • 6Po upečení kuřecí prsa rozdělte na 2 talíře, ke každé porci přidejte vzniklou omáčku z pánve a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY