2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g kuřecích prsou
- 100 g žluté cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- Kůra z 1 menšího citronu (nastrouhaná najemno)
- 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 220–225 °C a připravte si větší pánev vhodnou do trouby.
- 2Kuřecí prsa omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
- 3Na středním plameni rozpalte v připravené pánvi 4 lžíce olivového oleje. Poté do pánve vložte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2-3 minuty na středním plameni.
- 4K opečené cibuli přidejte kuřecí prsa a opékejte je 3-4 minuty z každé strany na středním plameni.
- 5Do pánve přidejte sušený rozmarýn a nastrouhanou citronovou kůru a vše promíchejte. Poté do pánve přilijte smetanu ke šlehání, pánev přemístěte do předehřáté trouby a pečte 23–25 minut při 220–225 °C.
- 6Po upečení kuřecí prsa rozdělte na 2 talíře, ke každé porci přidejte vzniklou omáčku z pánve a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.