1 BÁBOVKADo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 hrnek hladké mouky
- 3/4 hrnku mletých lískových ořechů
- 3/4 hrnku cukru moučka
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 balení kypřícího prášku
- 3 lžičky mleté skořice
- Máslo na vytření formy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Všechny suroviny smíchejte dohromady.
- 2Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
- 3Těsto nalejte do formy.
- 4Pečte 10 minut na 200 °C. Poté stáhněte na 180 °C a pečte 25 minut.
- 5Poté do bábovky píchněte špejlí. Pokud se těsto přilepí na špejli, ještě pečte cca 5-8 minut. Pokud bude špejle suchá, bábovku vyndejte z trouby.
- 6Bábovku nechte vychladnout.
- 7Pokud je bábovka vychladlá, dejte na formu talíř a otočte.
- 8Na závěr bábovku pocukrujte moučkovým cukrem.
Tip
1 hrnek = 250 ml
Vendy u trouby
Vendula Doudová je mladá autorka, která na svém instagramu @vendyutrouby sdílí svou velkou vášeň – pečení. Kromě skvělých receptů vás ale naučí i různé triky a tipy, jak se otáčet v kuchyni.