Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 3/4 hrnku mletých lískových ořechů
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 3 lžičky mleté skořice
  • Máslo na vytření formy

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Všechny suroviny smíchejte dohromady.
  • 2Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  • 3Těsto nalejte do formy.
  • 4Pečte 10 minut na 200 °C. Poté stáhněte na 180 °C a pečte 25 minut.
  • 5Poté do bábovky píchněte špejlí. Pokud se těsto přilepí na špejli, ještě pečte cca 5-8 minut. Pokud bude špejle suchá, bábovku vyndejte z trouby.
  • 6Bábovku nechte vychladnout.
  • 7Pokud je bábovka vychladlá, dejte na formu talíř a otočte.
  • 8Na závěr bábovku pocukrujte moučkovým cukrem.
Tip
1 hrnek = 250 ml
Vendy u trouby
Vendula Doudová je mladá autorka, která na svém instagramu @vendyutrouby sdílí svou velkou vášeň – pečení. Kromě skvělých receptů vás ale naučí i různé triky a tipy, jak se otáčet v kuchyni.

SUROVINY