2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 filety ze pstruha
- Špetka soli
SUROVINY NA PÓRKOVÉ PYRÉ
- 50 ml smetany 31%
- 2-3 lžíce mléka
- Olivový olej
- 1 pórek
- 1 šalotka
- 20 g vyzrálého sýra
- Muškátový oříšek
- Pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme najemno.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme šalotku dosklovata, přidáme pórek a opékáme jej na mírném plameni do změknutí. Poté odstavíme z ohně. Přendáme do mixéru a přidáme smetanu a sýr. Rozmixujeme do hladké konzistence, kdy přidáváme průběžně mléko, abychom dosáhli požadované konzistence. Dochutíme solí, mletým pepřem a mletým muškátovým oříškem.
- 3Filety ze pstruha omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Na rozpálenou pánev položíme filety kůží dolů a opékáme 3 minuty, poté filet otočíme a pečeme ještě 1 minutu nebo déle dle výšky masa.
Tip
Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši, polentu či dušenou zeleninu.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!