8 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 260 g mrkve
- 1 střední cibule
- ¼ uzeného tofu
- 50 g jáhel
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
- 1,5 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce lahůdkového sušeného droždí
- ¾ lžičky rozmarýnu
- Špetka mletého zázvoru
- ½ lžičky sušeného libečku
- ¾ lžičky tymiánu
- ½ lžička mletého koriandru
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžička sušené cibule
- Špetka muškátového oříšku
- ½ lžičky uzené papriky
- ¼ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky mletého pepře
- 2 špetky soli
- 80 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Jáhly 4 x propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Jáhly uvaříme na mírném plameni.
- 2Mrkev nastrouháme najemno a cibulku nakrájíme na drobno. Cibulku a mrkev lehce zasolíme a osmažíme na pánvi - každý komponent smažíme zvlášť.
- 3Uvařené jáhly smícháme s osmaženou mrkví a cibulkou a do směsi rozdrobíme tofu. Přidáme veškeré koření, kukuřičný škrob a kukuřičnou mouku.
- 4Směs promísíme a poté klademe na pečící papír, mírně pokapeme olejem a pečeme cca 25 minut na 190 stupňů na horkovzduch.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.