5 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA BRAMBORÁČKY
- 2 vejce velikosti M
- 500 g syrových brambor (nejlépe varný typ A)
- 2 lžíce jarní cibulky (nasekané najemno)
- 1 stroužek česneku (oloupaný)
- 1 středně velká žlutá cibule (nakrájená najemno, cca 80 g)
- 15 g bramborového škrobu
- 40 g jemně mletých ovesných vloček (bezlepkových)
- 250 g bílého kysaného zelí (zbaveného vody a nakrájeného najemno)
- 2 lžíce řepkového oleje
- ½ lžičky drceného kmínu
- 1 lžička sušené majoránky
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DIP
- 250 g polotučného tvarohu z vaničky
- 15 g čerstvé petrželové natě
- 15 g čerstvé pažitky
- 15 g čerstvé bazalky
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte brambory. Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno do menší mísy, osolte a nechte pustit vodu
- 2Do středně velké mísy dejte najemno nasekanou jarní cibulku, sušenou majoránku, drcený kmín, bramborový škrob, ovesnou mouku, propasírovaný česnek a najemno nakrájené zelí. Z nastrouhaných brambor vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte je do mísy spolu se 2 vejci, 2 lžícemi řepkového oleje a najemno nakrájenou cibulí. Vše promíchejte (nejlépe rukama) a dochuťte solí a pepřem.
- 3Poté rozehřejte nepřilnavou pánev na mírném plameni. Jakmile je pánev rozehřátá, tvarujte na ni placky. Placky opékejte na mírném až středním plameni 3–4 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé. Z těsta by mělo vzniknout 10 placek.
- 4Mezitím si připravte dip. Do vyšší nádoby dejte petrželovou nať, pažitku, bazalku a tvaroh. Vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a dochuťte solí.
- 5Hotové bramboráčky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte s připraveným bylinkovým dipem.
Tip
Zelné bramboráčky podávejte s čerstvou zeleninou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová