• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

3 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g mražených jahod
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 60 g ovesných vloček celých (bezlepkových)
  • 20 g loupaných mandlových plátků
  • 100 g čerstvých jahod na ozdobení (můžete vynechat)
  • 2 lžíce vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve rozvařte mražené jahody: Dejte je do menšího hrnce společně se 2 lžícemi vody a nechte je rozvařit na středním plameni (10–15 minut). Následně je rozmačkejte vidličkou a nechte 20–30 minut chladnout.
  • 2Mezitím na nepřilnavé pánvi za stálého míchání orestujte vločky s mandlovými plátky dozlatova (3–5 minut na středním plameni).
  • 3Následně ½ rozvařených jahod smíchejte s tvarohem a můžete začít vrstvit. Připravte si 3 stejně velké skleničky (o objemu cca 200 ml) a vrstvěte v tomto pořadí: jahody, tvaroh, vločky s mandlemi. Opakujte ještě jednou. Nakonec nakrájejte čerstvé jahody na tenčí plátky a parfait jimi ozdobte. Dejte do lednice alespoň na 15 minut a podávejte.
Tip
Ovocný parfait je vhodný na svačinku. Pokud chcete tuhle dobrotu i snídat, zvyšte množství ovesných vloček na celkových 120 g.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY