3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g mražených jahod
- 250 g polotučného tvarohu
- 60 g ovesných vloček celých (bezlepkových)
- 20 g loupaných mandlových plátků
- 100 g čerstvých jahod na ozdobení (můžete vynechat)
- 2 lžíce vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve rozvařte mražené jahody: Dejte je do menšího hrnce společně se 2 lžícemi vody a nechte je rozvařit na středním plameni (10–15 minut). Následně je rozmačkejte vidličkou a nechte 20–30 minut chladnout.
- 2Mezitím na nepřilnavé pánvi za stálého míchání orestujte vločky s mandlovými plátky dozlatova (3–5 minut na středním plameni).
- 3Následně ½ rozvařených jahod smíchejte s tvarohem a můžete začít vrstvit. Připravte si 3 stejně velké skleničky (o objemu cca 200 ml) a vrstvěte v tomto pořadí: jahody, tvaroh, vločky s mandlemi. Opakujte ještě jednou. Nakonec nakrájejte čerstvé jahody na tenčí plátky a parfait jimi ozdobte. Dejte do lednice alespoň na 15 minut a podávejte.
Tip
Ovocný parfait je vhodný na svačinku. Pokud chcete
tuhle dobrotu i snídat, zvyšte množství ovesných vloček na celkových 120 g.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová