5 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g mrkve
- 200 g syrových brambor varného typu A
- 200 g cukety
- 230 g rajčat
- 40 g žluté cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g řapíkatého celeru
- 30 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g bílých pšeničných těstovin (mušliček) v suchém stavu
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 lžíce sušeného oregana
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte zeleninu. Mrkev a brambory oloupejte a společně s řapíkatým celerem a rajčaty nakrájejte na kostičky (1 cm × 1 cm). Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky
- 2Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 1 lžíci olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, přidejte do hrnce nakrájený řapíkatý celer, mrkev, cibuli, česnek, brambory a cuketu a vše společně opékejte za občasného míchání 6–7 minut na středním plameni.
- 3Po opečení zeleniny do hrnce přidejte na kostičky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, těstoviny, 1 l zeleninového vývaru, sušenou bazalku, sušené oregano, sůl a pepř a vše společně vařte na středním plameni 13–14 minut od bodu varu. Jakmile je zelenina měkká, vypněte plamen a hrnec odstavte.
- 4Hotovou polévku rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Tip
Polévku můžete před podáváním posypat najemno nastrouhaným parmazánem a ozdobit lístky čerstvé bazalky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová