• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO (12 ks)

  • 360 g mouky + něco na podsypávání
  • 200 g teplé vody
  • 35 g oleje + trošku na pomazávání
  • 5 g sušeného droždí
  • 4 g kypřícího prášku
  • 35 g bílého cukru

SUROVINY NA TRHANOU HLÍVU

  • 700 g hlívy
  • Sójová omáčka
  • Olej
  • Sůl

SUROVINY NA SALÁTEK

  • 2 velké mrkve
  • 1 okurka
  • Šťáva z 1/2 limety

SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU

  • Cukr
  • Voda
  • Česnek
  • Limeta
  • Chilli
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Sriracha
  • Vegan majonéza
  • Koriandr
  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravíme těsto na Bao Buns. Navážíme si mouku, cukr, sušené droždí a kypřící prášek. Sypkou směs pomocí metličky promícháme.
  • 2Přidáme teplou vodu s olejem a těsto zpracujeme pomocí robotu nebo ruky. Důležité je hníst cca 10 minut. Na konci hnětení je těsto krásně hladké. Necháme přikryté kynout cca hodinu.
  • 3Hlívu natrháme pomocí ruky po jejích vláknech na malé kousky – odložíme na později.
  • 4Mrkev a okurku (okurku zbavíme vnitřku) zpracujeme pomocí julliene škrabky nebo ručně nakrájíme na tenké proužky. Poté přidáme šťávu z limety a veganskou rybí omáčku.
  • 5Po hodině kynutí si těsto rozdělíme na 12 kuliček.
  • 6Nastříháme si 12 ks čtverečků pečícího papíru o rozměru cca 10 x 10 cm. Vložíme si připravenou kuličku těsta na pečící a vyválíme v kulatou placičku. Placku následně lehce přetřeme olejem a přesně v polovině přehneme. Pečící papír opět lehce přejedeme válečkem. (Olej zajistí, že se nám těsto neslepí) V napařováku napařujeme cca 12 minut.
  • 7Zpět k hlívě – natrhanou, lehce posolenou hlívu opékáme na pánvi společně s olejem do křupava. Tady se nebojte nechat ji na pánvi déle, aby byla hlíva křupavá. Na závěr vypněte plamen, přidejte sójovou omáčku, kterou dobře vmíchejte.
  • 8Do napařených Bao Buns přidejte hlívu, salátek, koriandr, zákápněte limetou a přidejte Srirachu smíchanou s majonézou.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.

SUROVINY NA TĚSTO (12 ks)

SUROVINY NA TRHANOU HLÍVU

SUROVINY NA SALÁTEK

SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE