4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO (12 ks)
- 360 g mouky + něco na podsypávání
- 200 g teplé vody
- 35 g oleje + trošku na pomazávání
- 5 g sušeného droždí
- 4 g kypřícího prášku
- 35 g bílého cukru
SUROVINY NA TRHANOU HLÍVU
- 700 g hlívy
- Sójová omáčka
- Olej
- Sůl
SUROVINY NA SALÁTEK
- 2 velké mrkve
- 1 okurka
- Šťáva z 1/2 limety
SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU
- Cukr
- Voda
- Česnek
- Limeta
- Chilli
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Sriracha
- Vegan majonéza
- Koriandr
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme těsto na Bao Buns. Navážíme si mouku, cukr, sušené droždí a kypřící prášek. Sypkou směs pomocí metličky promícháme.
- 2Přidáme teplou vodu s olejem a těsto zpracujeme pomocí robotu nebo ruky. Důležité je hníst cca 10 minut. Na konci hnětení je těsto krásně hladké. Necháme přikryté kynout cca hodinu.
- 3Hlívu natrháme pomocí ruky po jejích vláknech na malé kousky – odložíme na později.
- 4Mrkev a okurku (okurku zbavíme vnitřku) zpracujeme pomocí julliene škrabky nebo ručně nakrájíme na tenké proužky. Poté přidáme šťávu z limety a veganskou rybí omáčku.
- 5Po hodině kynutí si těsto rozdělíme na 12 kuliček.
- 6Nastříháme si 12 ks čtverečků pečícího papíru o rozměru cca 10 x 10 cm. Vložíme si připravenou kuličku těsta na pečící a vyválíme v kulatou placičku. Placku následně lehce přetřeme olejem a přesně v polovině přehneme. Pečící papír opět lehce přejedeme válečkem. (Olej zajistí, že se nám těsto neslepí) V napařováku napařujeme cca 12 minut.
- 7Zpět k hlívě – natrhanou, lehce posolenou hlívu opékáme na pánvi společně s olejem do křupava. Tady se nebojte nechat ji na pánvi déle, aby byla hlíva křupavá. Na závěr vypněte plamen, přidejte sójovou omáčku, kterou dobře vmíchejte.
- 8Do napařených Bao Buns přidejte hlívu, salátek, koriandr, zákápněte limetou a přidejte Srirachu smíchanou s majonézou.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.