4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g těstovin (ideálně cavatelli)
- 100 g bílých suchých fazolí
- 16 čerstvých mušlí slávek jedlých
- 8 cherry rajčátka
- Snítka petrželky
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- Olivový olej extra vergine
- Pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Fazole namočíme do vody s půldenním předstihem a necháme je nabobtnat. Pak je 45 minut povaříme s bobkových listem a následně v pánvi zarestujeme na olivovém oleji s čerstvou petrželkou a česnekem.
- 2Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě al dente, respektive vyndáme je trochu dříve, budou se ještě dodělávat v pánvi se základem.
- 3Nožem otevřeme mušle a maso vykrojíme do misky i se zbytkem mořské vody. Obsah z misky přelijeme do rozpálené pánve s olivovým olejem, rozmačkaného stroužek česneku a přidáme najemno nasekanou petrželku.
- 4Restujeme, přidáme pokrájená rajčátka na čtvrtky a zcezené fazole. Vše společně provaříme 2 až 3 minuty, opepříme a dochutíme olivovým olejem. Servírujeme v hlubokých talířích.
Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.