4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g těstovin (ideálně cavatelli)
- 12 celých rajčátek
- 200 g konzervovaných rajčat
- 200 - 250 g burraty
- 2 stroužky česneku
- Snítka čerstvé bazalky
- Olivový olej extra vergine
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny začneme vařit klasicky v osolené vodě, časově podle štítku na obale. Mějme však na paměti, že poslední 2 až 3 minuty by se měly dodělávat přímo v pánvi s omáčkou.
- 2Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme celé, lehce rozmáčknuté stroužky česneku i se slupkou a na čtvrtky rozkrojená rajčátka.
- 3Po chvíli restování vyjmeme česnek a přidáme konzervovaná rajčata, asi 6 bazalkových listů lehce natrhaných a dusíme asi 3 minuty.
- 4Slijeme těstoviny a nasypeme do omáčky v pánvi.
- 5Posledním krokem před servírováním je přidání vnitřku burraty, jejíž smetanový obsah celý pokrm zjemní a ozvláštní. Promícháme, prohřejeme a servírujeme. Navrch ozdobíme nakrájenou vnější částí burraty a zakápneme olivovým olejem.
Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.