8 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g ricotty
- 65 g bezlepkových máslových sušenek
- Šťáva a kůra z 1/4 biocitronu
- Cca 8 ks velkých kanadských borůvek nebo mražených malin
- Moučkový cukr na případné doslazení
- Strouhaný kokos na obalení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Sušenky rozdrťte v kutru nebo případně v igelitovém pytlíčku obaleným utěrkou a pomocí válečku. Smíchejte buď v kutru nebo v misce pomocí vidličky spolu s okapanou ricottou a šťávou a kůrou z biocitronu. Ochutnejte, zda je potřeba dosladit, s cukrem opět pořádně promíchejte vidličkou.
- 2Nechte hmotu odležet v lednici v potravinové folii minimálně 30 minut.
- 3Poté tvořte malé placičky, do kterých vložíte jednu borůvku či mraženou malinu. Opatrně "ukoulujte" a obalte ve strouhaném kokosu. Opět dejte minimálně na půl hodiny do lednice - ideálně v krabičce na potraviny.
- 4Servírujte ihned a nebo nejpozději do 24 hodin.
MENU od Koko
Veronika „Koko“ Šmehlíková je úspěšná blogerka a moderátorka, držitelka ocenění Blogerka i Foodblogerka roku, kterou znáte z Evropy 2 a vlastních pořadů MENU domů a MENU podle Koko.