6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SALÁT
- 300 g pšeničných fusilli v suchém stavu (můžete nahradit libovolným druhem těstovin)
- 120 g fety (nebo balkánského sýra)
- 1 okurka hadovka (cca 250 g)
- 250 g cherry rajčátek
- 10 g čerstvé petrželové natě (nasekané najemno)
- 5 g čerstvé bazalky (nasekané najemno)
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 1 lžíce citronové šťávy
- 50 ml panenského olivového oleje
- 1⁄2 lžíce medu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve uvařte těstoviny: Do většího hrnce napusťte dostatečné množství vody a přiveďte k varu. Poté do vody vhoďte těstoviny a vařte 12–15 minut na středním plameni. Po uvaření těstoviny sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
- 2Mezitím do větší mísy nakrájejte na malé kostičky cherry rajčátka a okurku. Následně k nim nadrobte fetu a přidejte petrželovou nať a bazalku.
- 3Nyní si připravte zálivku: Do skleničky (o objemu cca 200 ml) dejte olej, citronovou šťávu, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Uzavřete víčkem a protřepejte.
- 4Do mísy k zelenině dejte vychladlé těstoviny a zalijte zálivkou (v množství dle chuti).
- 5Salát nechte minimálně 30 minut vychladit (ideálně 1–2 hodiny) a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.