Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g vepřové pečeně
  • 700 ml hovězího vývaru (lze nahradit vodou)
  • 70 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 400 g žluté cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 30 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 bobkový list
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vepřovou pečeni nejprve omyjte, osušte a poté nakrájejte na plátky silné cca 1 cm. Každý plátek z obou stran osolte a opepřete.
  • 2Dále si oloupejte cibuli a česnek. Cibuli následně nakrájejte nahrubo a stroužky česneku nastrouhejte najemno.
  • 3Na vysokém plameni rozehřejte vhlubší pánvi 30 ml slunečnicového oleje. Jakmile je olej rozpálený, přidejte do pánve vepřovou pečeni a zprudka opékejte z každé strany 4minuty na vysokém plameni. Během opékání si připravte větší talíř, na který opečené maso následně odkládejte.
  • 4Po vyjmutí masa nechte pánev zahřívat na středním plameni a přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, kterou za občasného míchání opékejte na vzniklém výpeku 6–7 minut, dokud nemá zlatavou barvu.
  • 5Kopečené cibuli přidejte rajčatový protlak, najemno nastrouhané stroužky česneku amleté chilli a vše opékejte další 1 minutu na vysokém plameni.
  • 6Plamen snižte na mírný stupeň a do pánve nalijte 700 ml hovězího vývaru. Přidejte bobkový list, sůl, pepř a opečené plátky masa a vše společně duste na středním plameni za občasného promíchání 35–40 minut.
  • 7Po uplynutí času maso a bobkový list vyjměte. Bobkový list vyhoďte, jelikož již nebude třeba. Následně do pánve přilijte 70 ml smetany na vaření a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.
  • 8Nakonec vraťte maso zpět do pánve a vše provařte ještě 3–4 minuty na mírném plameni.
  • 9Takto připravené vepřové medailonky s cibulovou omáčkou rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Tip
Jako přílohu zvolte šťouchané nebo vařené brambory. Pokud se vám během vaření tekutina vyvaří a omáčka tak příliš zhoustne, stačí při mixování přidat 100 ml vody.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY