6 PORCÍRychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 velká avokáda (2× 240 g)
- 1⁄2 velké červené cibule (lze nahradit žlutou)
- 2 stroužky česneku
- 1–2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvé bazalky (nasekané najemno)
- 2 lžíce čerstvé petrželové natě (nasekané najemno)
- 40 g majonézy (pro lehčí variantu lze nahradit zakysanou smetanou)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Avokáda zbavte slupky a pecky a vložte do vyšší nádoby. Přidejte majonézu a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
- 2Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a přidejte k rozmixované avokádové směsi. Česnek oloupejte a propasírujte do nádoby k ostatním ingrediencím. Následně přidejte 1–2 lžíce citronové šťávy dle chuti a najemno nasekané bylinky.
- 3Vše promíchejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.