Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g listového těsta (nebo 1 předpřipravený plát – cca 275 g)
  • 200 g kuřecí šunky (min. 90 % masa)
  • 200 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 1 lžíce polotučného kravského mléka
  • 1 vejce velikosti M
  • 2 stroužky česneku (lze vynechat)
  • 1 středně velká žlutá cibule (cca 80 g)
  • 2 lžíce čerstvé bazalky (nakrájené najemno)
  • 4 lžíce krájených loupaných rajčat z plechovky
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 2 lžičky sušeného oregana

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve předehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte do plátu o velikosti cca (20 cm × 30 cm). V případě, že máte plát předpřipravený, těsto již válet nemusíte.
  • 2Česnek oloupejte a propasírujte do menší misky. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a společně s provensálským kořením, najem‐ no nakrájenou bazalkou, kečupem a rajčaty z plechovky přidejte do misky k česneku. Promíchejte a vzniklou směs rozprostřete po celé ploše plátu těsta pomocí spodní strany lžíce.
  • 3Po širší délce těsta naneste od spoda nahoru v řadách vždy nejprve 1 plátek eidamu a poté 1 plátek šunky. Stejným způsobem postupujte, dokud nezpracujete všechen sýr a šunku. Takto připravené těsto podélně zarolujte a následně nařezejte na 15 kousků pomocí vroubkovaného nože.
  • 4Jednotlivé šneky položte naříznutou částí na plech a v menší mističce rozmíchejte 1 vejce s 1 lžící mléka 2 lžičkami oregana. Pomocí mašlovačky potřete šneky vzniklou vaječnou směsí.
  • 5Plech vložte do předehřáté trouby a šneky pečte 30–35 minut při 180–190 °C.
  • 6Po upečení plech vytáhněte z trouby a šneky nechte před podáváním alespoň 30 minut vychladnout.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE