15 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g listového těsta (nebo 1 předpřipravený plát – cca 275 g)
- 200 g kuřecí šunky (min. 90 % masa)
- 200 g eidamu (30 % tuku v sušině)
- 1 lžíce polotučného kravského mléka
- 1 vejce velikosti M
- 2 stroužky česneku (lze vynechat)
- 1 středně velká žlutá cibule (cca 80 g)
- 2 lžíce čerstvé bazalky (nakrájené najemno)
- 4 lžíce krájených loupaných rajčat z plechovky
- 6 lžic kečupu
- 2 lžičky provensálského koření
- 2 lžičky sušeného oregana
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte do plátu o velikosti cca (20 cm × 30 cm). V případě, že máte plát předpřipravený, těsto již válet nemusíte.
- 2Česnek oloupejte a propasírujte do menší misky. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a společně s provensálským kořením, najem‐ no nakrájenou bazalkou, kečupem a rajčaty z plechovky přidejte do misky k česneku. Promíchejte a vzniklou směs rozprostřete po celé ploše plátu těsta pomocí spodní strany lžíce.
- 3Po širší délce těsta naneste od spoda nahoru v řadách vždy nejprve 1 plátek eidamu a poté 1 plátek šunky. Stejným způsobem postupujte, dokud nezpracujete všechen sýr a šunku. Takto připravené těsto podélně zarolujte a následně nařezejte na 15 kousků pomocí vroubkovaného nože.
- 4Jednotlivé šneky položte naříznutou částí na plech a v menší mističce rozmíchejte 1 vejce s 1 lžící mléka 2 lžičkami oregana. Pomocí mašlovačky potřete šneky vzniklou vaječnou směsí.
- 5Plech vložte do předehřáté trouby a šneky pečte 30–35 minut při 180–190 °C.
- 6Po upečení plech vytáhněte z trouby a šneky nechte před podáváním alespoň 30 minut vychladnout.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.