20 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 4 vejce velikosti M
- 90 g bílé pšeničné mouky polohrubé
- 80 g moučkového cukru
- 1⁄2 balení kypřicího prášku do pečiva (6 g)
- 20 g holandského kakaa
- 40 g řepkového oleje
SUROVINY NA TVAROHOVOU VRSTVU
- 750 g polotučného tvarohu
- 150 g másla (pokojové teploty)
- 180 g moučkového cukru
SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU VRSTVU
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 3 lžíce polotučného mléka
- 150 g hořké čokolády
- 30 g moučkového cukru
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech (20 cm × 30 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky vyšlehejte ve vyšší nádobě do tuhého sněhu (2–3 minuty) a žloutky vyšlehejte s cukrem ve větší míse do pěny (2–3 minuty). Ke žloutkům následně přidejte olej, mouku, prášek do pečiva a kakao. Vymíchejte dohladka a poté vařečkou opatrně přimíchejte sníh z bílků.
- 3Hotové těsto nalijte na plech a pečte 15 20 minut při 175–180 °C. Poté jej vytáhněte z trouby a nechte vychladnout do pokojové teploty (cca 1 hodinu).
- 4Jakmile korpus vychladne, vyšlehejte tvaroh s cukrem a máslem, naneste na korpus a dejte do lednice.
- 5Mezitím připravte čokoládovou polevu: V menším hrnci na mírném plameni za občasného míchání rozpusťte čokoládu a máslo (2–3 minuty). Nakonec přimíchejte mléko a cukr, směs sundejte z plamene a nechte 10 minut vychladnout. Poté ji nalijte na korpus.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.