2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 žemle na hot dog
- ½ sáčku s omáčkou Lee Kum Kee Stir-Fry na nudle v hongkongském stylu
- 2 lžíce jedlého oleje
- 4 kousky prorostlé slaniny
- 2 křepelčí vejce
- 120 g čerstvých vaječných nudlí
- 2 listy hlávkového salátu
- Šťáva z jedné limetky
OBLOHA
- 10 g nakládaného zázvoru
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky prášku z mořských řas
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 200/180 °C (horkovzdušný ohřev / plyn 6).
- 2Pekáč zakryjte pečicím papírem a na něj rozmístěte slaninu. Přes ni položte další pečicí papír a vše stlačte shora dalším pekáčem. Pečte při teplotě 200 °C po dobu 15 minut.
- 3Odstraňte horní pekáč a papír. Pečte dalších 3–5 minut, až slanina zhnědne a bude dostatečně křupavá.
- 4Orestujte vaječné nudle metodou stir-fry společně s omáčkou Lee Kum Kee Stir-Fry na nudle v hongkongském stylu. Přilijte limetkovou šťávu. Rozdrťte jeden kousek křupavé slaniny a vmíchejte ho do nudlí.
- 5Na pánvi rozehřejte olej a smažte křepelčí vejce po jedné straně.
- 6Housku na hotdog postříkejte vodou. Pečte 5 minut při 180/160 °C (horkovzdušný ohřev / plyn 4).
- 7Housku na hotdog opatrně rozevřete k naplnění. Nejprve do ní uložte nudle. Dále ji obložte listem hlávkového salátu a křupavou slaninou. Dochuťte majonézou, na každou půlku uložte vejce, posypte práškem z mořských řas a ozdobte nakládaným zázvorem.
Tip
1. Nudle před jejich plněním do housky smotejte, předejdete tak přilnutí jejich omáčky k housce.
2. Housky na hotdog nemačkejte příliš silně, aby se nezkrabatily.