2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g spaghetti z tvrdé pšenice
- 2 cukety
- 100 g čerstvých fazolek
- ½ polévkové lžíce ricotta forte
- 100 g čerstvého sýra ricotta
- 2 plátky bílého italského chleba na krutony
- Kůra z 1 bio citronu
- Snítka hladkolisté petrželky
- Snítka bazalky
- Olivový olej extra vergine
- 1 stroužek česneku
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve velké pánvi na olivovém oleji opečeme do zlatova plátky chleba a ochutíme nastrouhanou kůrou z citronu.
- 2Chléb vyndáme z pánve, nakrájíme na krutony.
- 3Cukety pokrájíme na centimetrové kostičky, vložíme do pánve, kde se na oleji restuje stroužek česneku a vcelku snítka petrželky. Podlijeme trochou vody, aby se česnek a petrželka nepřepálili.
- 4Následně přidáme ½ polévkové lžíce ricotty, pár lístků bazalky a nakrájené fazolky.
- 5Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme špagety al dente, slijeme a vysypeme do pánve se zeleninou.
- 6Prohodíme, přidáme nastrouhanou čerstvou ricottu, olivový olej, krutony z chleba a dochutíme kůrou z bio citronu. Servírujeme s posypem strouhané ricotty, pokapané olivovým olejem.
Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.