4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g těstovin fusilli nebo krátké makarony
- 100 g celých čerstvých hub (hlíva královská)
- 2 paprikové klobásky
- 100 g pancetty
- 1 dcl červeného vína
- 100 g vyzrálejšího ovčího sýra pecorino
- Pár snítek hladkolisté petrželky
- 1 čajová lžička nastrouhané kůry z bio citronu
- Olivový olej extra vergine
- 1 stroužek česneku
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na velké pánvi orestujeme na podélné proužky pokrájenou pancettu, houby i s nohou na čtvrtky až osminy podle velikosti.
- 2Z klobásky svlékneme střívko, rozmělníme a přidáme do pánve spolu s celým stroužkem česneku, který po chvíli vyjmeme. Vše v pánvi osolíme a podlijeme červeným cca 1 dcl vína.
- 3Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě, do pánve přidáme nahrubo pokrájenou petrželku, kůru z citronu, přidáme těstoviny a společně v pánvi asi minutu prohodíme, aby se chutě propojily.
- 4Můžeme podlít vodou z varu, zakapeme trochou olivového oleje a ještě do pánve nastrouháme ovčí sýr pecorino. Servírujeme a na závěr na talíři každou porci posypeme strouhaným sýrem.
Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.