4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g brambor
- 1 cibule
- 5 vajec
- Rostlinný olej
- Sůl
- Špetka mletého pepře
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na 3 mm plátky. Vyskládáme na pečící papír (snažíme se, aby se plátky moc nepřekrývaly), lehce pokapeme olejem, osolíme ½ lžičkou soli a pečeme 15 minut.
- 2Vejce rozklepneme do mísy, osolíme zbývající solí, přidáme mletý pepř a prošleháme. Přidáme pečené brambory s cibulí a z lehka promícháme.
- 3Na nepřilnavou pánev nalijeme lžíci oleje. Jakmile je dostatečně rozehřátá vlijeme do pánve směs a opékáme 4 minuty. Poté na pánev přiklopíme talířem, pánví otočíme vzhůru nohama a tím tortillu vyklopíme. Opatrně tortillu vrátíme zpět do pánve, abychom opekli druhou stranu. Doba propékání závisí na výšce tortilly, v receptu je použita pánev s průměrem 22 cm. Tortilla je hotová jakmile při zatlačení lehce pruží, pokud je již zcela tuhá, hrozí, že bude vysušená.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!