Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU

  • 55 g hnědého cukru
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžička nasekaného česneku
  • 180 ml vroucí vody
  • 2 lžíce šťávy z limety
  • 1 ½ lžičky soli

SUROVINY NA SALÁT

  • 200 g zelené papaye
  • 2 menší mrkev
  • ½ červené papričky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky tamarindu
  • 2 vrchovaté lžičky hnědého cukru
  • 4 cherry rajčátka
  • Půl limetky
  • 6 ks zelených fazolek
  • 2 lžíce arašídů (opražených na pánvi)
  • Lžička soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU

  • 1Všechny ingredience kromě limety vložíme do misky nebo sklenice a zalijeme vroucí vodou, poté přidáme limetu.

POSTUP NA SALÁT

  • 1Pomocí julienne škrabky nebo nože nakrájíme papáju a mrkev na proužky a dáme do větší misky. Oloupeme česnek, rajčata přepůlíme. Limetu nakrájíme i s kůrou na menší kousky, Fazolky přepůlíme.
  • 2Do velkého hmoždíře vhodíme česnek, chilli, limety, cukr a potlučeme. přidáme rajčata, vegan rybí omáčku a znovu všechny ingredience potlučeme.
  • 3Směs z hmoždíře nalijeme do misky za papayou a pomocí tlouku hmoždíře a lžíce všechny suroviny promícháme. Papájový salát necháme pár minut odležet, všechny ingredience se krásně propojí.
Tip
Dávejte si ale pozor při jejím zpracování. Papája v sobě ukrývá hořká semínka – i okolí semínek je hořké.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.

SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU

SUROVINY NA SALÁT