2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU
- 55 g hnědého cukru
- 1 lžička chilli vloček
- 1 lžička nasekaného česneku
- 180 ml vroucí vody
- 2 lžíce šťávy z limety
- 1 ½ lžičky soli
SUROVINY NA SALÁT
- 200 g zelené papaye
- 2 menší mrkev
- ½ červené papričky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky tamarindu
- 2 vrchovaté lžičky hnědého cukru
- 4 cherry rajčátka
- Půl limetky
- 6 ks zelených fazolek
- 2 lžíce arašídů (opražených na pánvi)
- Lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU
- 1Všechny ingredience kromě limety vložíme do misky nebo sklenice a zalijeme vroucí vodou, poté přidáme limetu.
POSTUP NA SALÁT
- 1Pomocí julienne škrabky nebo nože nakrájíme papáju a mrkev na proužky a dáme do větší misky. Oloupeme česnek, rajčata přepůlíme. Limetu nakrájíme i s kůrou na menší kousky, Fazolky přepůlíme.
- 2Do velkého hmoždíře vhodíme česnek, chilli, limety, cukr a potlučeme. přidáme rajčata, vegan rybí omáčku a znovu všechny ingredience potlučeme.
- 3Směs z hmoždíře nalijeme do misky za papayou a pomocí tlouku hmoždíře a lžíce všechny suroviny promícháme. Papájový salát necháme pár minut odležet, všechny ingredience se krásně propojí.
Tip
Dávejte si ale pozor při jejím zpracování. Papája v sobě ukrývá hořká semínka – i okolí semínek je hořké.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.