2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g sardinek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 chilli paprička
- ½ ks citronu
- 1 stonek cherry rajčat
- 100 g zakysané smetany
- 2 krajíce kváskového chleba
- Snítka tymiánu
- Snítka rozmarýnu
- Sůl
- 4 grilovací špejle
- 1 grilovací tácek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Sardinky omyjeme a osušíme. Větší sardinky zbavíme vnitřností. Jde to snadno, břišní dutina je tenká a stačí jemně naříznout a vnitřnosti vytáhnout. Pracujeme opatrně, abychom maso nepotrhali, protože je jemné.
- 2Z větviček tymiánu a rozmarýnu otrháme lístky a nasekáme je na drobno. Citron omyjeme, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru z poloviny citronu. Koření a citronovou kůru smícháme.
- 3Sardinky napíchneme na grilovací špejle, a posypeme směsí koření. Dáme do lednice odpočinout, čím déle, tím lépe, minimálně na 1 hodinu.
- 4Před samotným grilováním sardinky pokapeme olivovým olejem.
- 5Rozpálíme gril a sardinky z obou stran grilujeme. Menší kousky stačí minutu a půl, větší dvě minuty z každé strany. Na gril přidáme také cherry rajčata a plátky chleba zakápnutý olivovým olejem a opečeme.
- 6Na dip smícháme zakysanou smetanu se 1 lžičkou citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!