4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 velká žlutá paprika (cca 150 g)
- 1 velká červená paprika (cca 150 g)
- 1 velká žlutá cibule (cca 70 g)
- 200 g čerstvých bílých žampionů (nebo hnědých)
- 4 kuřecí prsa (4× 150 g)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 20 g třtinového cukru krystal
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K TIPU
- Chilli koření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si očistěte papriky, cibuli a žampiony a nakrájejte je na malé kostičky (cca 1 cm × 1 cm). Kuřecí prsa očistěte od blan, osolte a opepřete.
- 2Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje a na středním plameni opékejte kuřecí prsa 10–15 minut (dle velikosti).
- 3Opečená kuřecí prsa přendejte na talíř a do pánve dejte nakrájené papriky, cibuli a žampiony. Směs osolte a na středním plameni opékejte, dokud žampiony nepustí vodu (potrvá to 2–3 minuty). Poté přidejte vinný ocet a třtinový cukr a za občasného míchání nechte tekutinu zredukovat na středním plameni na cca ¼ nebo tak, aby byla zelenina v omáčce obalená a nekapala z ní (5–7 minut).
- 4Poté směs dochuťte solí a pepřem a kuře nakrájejte na kousky. Hotovou zeleninovou směs naneste lžící na opečená kuřecí prsa a podávejte.
Tip
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, do pánve se zeleninovou směsí přidejte trochu chilli.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.