Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g celozrnných pšeničných penne těstovin v suchém stavu
  • 1 zralé avokádo (210 g)
  • 100 g čerstvého hrášku (nebo mraženého)
  • 50 g baby špenátu (propraného)
  • Šťáva z ½ citronu
  • 60 g parmazánu (najemno nastrouhaného)
  • 200 ml polotučného kravského mléka (nebo libovolného rostlinného mléka)
  • 15 g petrželové natě
  • 1 lžička chilli vloček (lze vynechat)
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte větší hrnec. Do hrnce nalijte vodu na těstoviny, přidejte trochu soli a přiveďte k varu. Jakmile voda v hrnci začne vřít, přidejte těstoviny a vařte je na středním plameni dle instrukcí na obalu.
  • 2Mezitím si připravte omáčku. Avokádo zbavte slupky a pecky a vložte do kuchyňské robota spolu s hráškem, baby špenátem, petrželovou natí, šťávou z ½ citronu, najemno nastrouhaným parmazánem, chilli vločkami a 200 ml mléka. Vše rozmixujte do hladké konzistence. Vzniklou omáčku dochuťte solí a pepřem.
  • 3Uvařené těstoviny sceďte a nechte cca 10 minut vychladnout.
  • 4Vychladlé těstoviny smíchejte ve středně velké míse s připravenou avokádovou omáčkou, rozdělte do 3 talířů a podávejte. V lednici ve vzduchotěsné nádobě omáčka vydrží až 2 dny.
Tip
Omáčku nedoporučujeme tepelně upravovat – změnila by barvu i konzistenci kvůli avokádu a parmazánu, které obsahuje.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT