3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g celozrnných pšeničných penne těstovin v suchém stavu
- 1 zralé avokádo (210 g)
- 100 g čerstvého hrášku (nebo mraženého)
- 50 g baby špenátu (propraného)
- Šťáva z ½ citronu
- 60 g parmazánu (najemno nastrouhaného)
- 200 ml polotučného kravského mléka (nebo libovolného rostlinného mléka)
- 15 g petrželové natě
- 1 lžička chilli vloček (lze vynechat)
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte větší hrnec. Do hrnce nalijte vodu na těstoviny, přidejte trochu soli a přiveďte k varu. Jakmile voda v hrnci začne vřít, přidejte těstoviny a vařte je na středním plameni dle instrukcí na obalu.
- 2Mezitím si připravte omáčku. Avokádo zbavte slupky a pecky a vložte do kuchyňské robota spolu s hráškem, baby špenátem, petrželovou natí, šťávou z ½ citronu, najemno nastrouhaným parmazánem, chilli vločkami a 200 ml mléka. Vše rozmixujte do hladké konzistence. Vzniklou omáčku dochuťte solí a pepřem.
- 3Uvařené těstoviny sceďte a nechte cca 10 minut vychladnout.
- 4Vychladlé těstoviny smíchejte ve středně velké míse s připravenou avokádovou omáčkou, rozdělte do 3 talířů a podávejte. V lednici ve vzduchotěsné nádobě omáčka vydrží až 2 dny.
Tip
Omáčku nedoporučujeme tepelně upravovat – změnila by barvu i konzistenci kvůli avokádu a parmazánu, které obsahuje.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.