6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g mletého hovězího masa
- 120 g cizrny z plechovky
- 1 vejce velikosti M
- 60 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- 20 g celozrnné špaldové mouky hladké (nebo najemno namletých ovesných vloček)
- Krájená rajčata ze 2 plechovek (2× 400 g)
- 1 velká žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
- 4 stroužky česneku (rozdrcené najemno)
- 200 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 30 g čerstvé petrželové natě (nebo 2 lžičky sušené)
- 20 g čerstvé bazalky (nebo 2 lžičky sušené)
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- Rýže
- Špagety
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do kuchyňského robotu dejte cizrnu, vejce, petrželovou nať, bazalku, parmazán, sůl a pepř. Vše rozmixujte, přidejte maso a mouku a promíchejte. Z hotové směsi vytvarujte menší kuličky.
- 2Následně ve větším hrnci rozehřejte olej a masové kuličky na něm na mírném plameni orestujte dozlatova (cca 4–5 minut). Poté kuličky z hrnce vyndejte, dejte je na talíř a na stejném oleji společně orestujte cibuli a česnek (3–4 minuty na mírném plameni). Následně přidejte rajčata, vodu a ocet a vařte 10 minut na mírném plameni. Nakonec přidejte masové kuličky a vařte dalších 15–20 minut, dokud kuličky nebudou hotové.
Tip
Pokud nevíte, co se zbytkem cizrny z plechovky,
můžete ji 10 minut před koncem vaření přidat do omáčky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.