Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 120 g cizrny z plechovky
  • 1 vejce velikosti M
  • 60 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • 20 g celozrnné špaldové mouky hladké (nebo najemno namletých ovesných vloček)
  • Krájená rajčata ze 2 plechovek (2× 400 g)
  • 1 velká žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (rozdrcené najemno)
  • 200 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 30 g čerstvé petrželové natě (nebo 2 lžičky sušené)
  • 20 g čerstvé bazalky (nebo 2 lžičky sušené)
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Rýže
  • Špagety

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do kuchyňského robotu dejte cizrnu, vejce, petrželovou nať, bazalku, parmazán, sůl a pepř. Vše rozmixujte, přidejte maso a mouku a promíchejte. Z hotové směsi vytvarujte menší kuličky.
  • 2Následně ve větším hrnci rozehřejte olej a masové kuličky na něm na mírném plameni orestujte dozlatova (cca 4–5 minut). Poté kuličky z hrnce vyndejte, dejte je na talíř a na stejném oleji společně orestujte cibuli a česnek (3–4 minuty na mírném plameni). Následně přidejte rajčata, vodu a ocet a vařte 10 minut na mírném plameni. Nakonec přidejte masové kuličky a vařte dalších 15–20 minut, dokud kuličky nebudou hotové.
Tip
Pokud nevíte, co se zbytkem cizrny z plechovky, můžete ji 10 minut před koncem vaření přidat do omáčky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

PŘÍLOHA