• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

1 CHLEBÍČEKDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA CHLEBÍČEK

  • 150 g hladké mouky
  • 130 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • Špetka soli
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 20 g kakaa holandského typu  + cca 3 lžíce kakaa na vysypání formy
  • 220 g medu
  • 200 g másla pokojové teploty + máslo na vymazání formy
  • 3 lžíce rumu
  • 100 g podmáslí nebo kefíru pokojové teploty
  • 4 vejce pokojové teploty
  • 200 g najemno nastrouhané fialové mrkve (zbavené případného přebytku vody)
  • 3 hrsti směsi ořechů (vlašské, lískové, mandle, kokos apod.)
  • 100 g nasekané hořké nebo mléčné čokolády

SUROVINY NA POTŘENÍ CHLEBÍČKU

  • 2 lžíce rumu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru

SUROVINY NA CITRONOVOU POLEVU

  • 250 g moučkového cukru
  • 50 g citronové šťávy

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 180˚C (spodní a horní ohřev). Připravte si formu na biskupský chlebíček a vymažte ji máslem a vysypejte kakaem.
  • 2Nejprve smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici, kakao a citronovou kůru. V hluboké míse prošlehejte do světlé nadýchané konzistence máslo s medem. Po jednom zašlehejte vajíčka. Do směsi střídavě vmíchejte po částech sypkou směs a podmáslí (začněte moukou a skončete moukou). Vmíchejte rum a nakonec stěrkou mrkev, nasekané ořechy (doporučuji nahrubo nasekat v chopperu) a čokoládu.
  • 3Těsto dejte do připravené vysypané formy a pečte cca 50 – 60 minut na střední příčce trouby. Zkontrolujte chlebíček po cca 40 minutách – povrch by měl být už pevný, ale jemným dotykem povrchu bude patrné, že vnitřek chlebíčku je ještě neupečený. Proti případnému přílišnému přepečení povrchu přikryjte případně alobalem. Kontrolujte špejlovým testem (pokud zapíchnete špejli doprostřed plechu, musíte ji vytáhnout suchou nebo max. s drobečky, nikoli od ještě nedopečeného vlhkého těsta).
  • 4Po upečení potřete povrch chlebíčku směsí másla, cukru a rumu. Nechte 15 minut chladnout ve formě a pak vyklopte na mřížku (dnem vzhůru) a nechte zcela vychladnout.
  • 5Na polevu smíchejte cukr a citronovou šťávu a polijte chlebíček.
Tip
Nebojte se použít místo fialové třeba žlutou mrkev. Dozdobit můžete sušenými květy nebo ořechy.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA CHLEBÍČEK

SUROVINY NA POTŘENÍ CHLEBÍČKU

SUROVINY NA CITRONOVOU POLEVU