2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA PLNĚNÝ CROISSANT
- 2 máslové croissanty
- 5 vajec
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 25 g másla
- Sůl
- Pepř
- 4 plátky šunky
SUROVINY NA LEHKÝ RUKOLOVÝ SALÁTEK
- 30 g rukoly (2 hrsti)
- 4 cherry rajčátka
- 1/3 salátové okurky
- Šťáva z půlky citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KRÉMOVÁ MÍCHANÁ VAJÍČKA
- 1Pánev rozehřejte na nízký stupeň a máslo nakrájejte na malé kostičky.
- 2Do pánve vložte zhruba 5 g másla (2 malé kostičky) a nechte rozpustit. V misce nebo hrníčku metličkou promíchejte vajíčka se smetanou.
- 3Směs vlijte do rozehřáté pánve a po dobu 3 minut opatrně promíchávejte. Směs by měla za tuto dobu získat krémovou konzistenci.
- 4Do vajec přidejte všechno máslo a spolu ještě cca 1,5 minuty míchejte na slabém plameni, až vajíčka získají požadovanou konzistenci. Ta by měla být krémová, tedy stále ještě trochu tekutá. Vajíčka osolte a opepřete dle chuti.
POSTUP NA SERVÍROVÁNÍ
- 1Croissanty podélně nařízněte (neřežte do konce, na jedné straně by vrchní i spodní poloviny měly zůstat spojeny, usnadníte si tak nejen plnění croissantu, ale i následnou konzumaci) a do každého z nich umístěte dva plátky šunky. Na ty navrstvěte připravená míchaná vajíčka. Podávat můžete s lehkým rukolovým salátkem.
POSTUP NA LEHKÝ SALÁTEK
- 1Rajčata nakrájejte na menší kousky a salátovou okurku na tenké plátky. Oboje vložte do misky a smíchejte s rukolou, olivovým olejem a šťávou z půlky citronu. Osolte a opepřete dle chuti.