Košík

4 PORCEMajstrštykHitovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 900 - 1000 g hovězího zadního masa
  • 100 g slaniny
  • 1 velká červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 4 dcl červeného suchého vína
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 velká mrkve
  • 3 bobkové listy
  • 2 snítky tymiánu
  • 8 lístků šalvěje
  • Nasekaná petržel
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 250 g malých žampiónů
  • 1 snítky tymiánu
  • Špetka soli
  • 1 lžíce másla

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Slaninu nakrájíme na kostky. Maso odblaníme a nakrájíme na velké kostky o hraně cca 4 cm.
  • 2V hrnci orestujeme slaninu a dáme ji stranou. Ve stejném hrnci a tuku po slanině velmi zprudka orestujeme maso, jakmile se zatáhne, dáme jej stranou. Poté osolíme a popepříme.
  • 3 Ve stejném hrnci orestujeme na kolečka nakrájenou mrkev, jakmile získá barvu, přidáme cibulku a necháme zezlátnout, poté přidáme na plátky nakrájený česnek. Přimícháme rajčatový protlak a čerstvé bylinky. Na pánev vrátíme slaninu a maso. Přilijeme víno a vývar. Takto necháme na velmi mírném plamenu probublávat 2 - 3 hodiny.
  • 4Žampióny oloupeme, malé necháme vcelku a větší překrojíme na polovinu. Z cibulek slijeme vodu. Cca 10 minut před koncem vaření omáčky pozvolna orestujeme na másle žampiony včetně cibulek.
  • 5Omáčku občas zkontrolujeme a promícháme. Pokud bude potřeba, přilijeme trochu vína, nebo vody.
  • 6Maso s omáčkou podáváme s restovanými žampióny a posypeme sekanou petrželkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA DOKONČENÍ

MOHLO BY SE HODIT