4 PORCEMajstrštykHitovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 900 - 1000 g hovězího zadního masa
- 100 g slaniny
- 1 velká červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 80 g rajčatového protlaku
- 4 dcl červeného suchého vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 velká mrkve
- 3 bobkové listy
- 2 snítky tymiánu
- 8 lístků šalvěje
- Nasekaná petržel
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 250 g malých žampiónů
- 1 snítky tymiánu
- Špetka soli
- 1 lžíce másla
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Slaninu nakrájíme na kostky. Maso odblaníme a nakrájíme na velké kostky o hraně cca 4 cm.
- 2V hrnci orestujeme slaninu a dáme ji stranou. Ve stejném hrnci a tuku po slanině velmi zprudka orestujeme maso, jakmile se zatáhne, dáme jej stranou. Poté osolíme a popepříme.
- 3 Ve stejném hrnci orestujeme na kolečka nakrájenou mrkev, jakmile získá barvu, přidáme cibulku a necháme zezlátnout, poté přidáme na plátky nakrájený česnek. Přimícháme rajčatový protlak a čerstvé bylinky. Na pánev vrátíme slaninu a maso. Přilijeme víno a vývar. Takto necháme na velmi mírném plamenu probublávat 2 - 3 hodiny.
- 4Žampióny oloupeme, malé necháme vcelku a větší překrojíme na polovinu. Z cibulek slijeme vodu. Cca 10 minut před koncem vaření omáčky pozvolna orestujeme na másle žampiony včetně cibulek.
- 5Omáčku občas zkontrolujeme a promícháme. Pokud bude potřeba, přilijeme trochu vína, nebo vody.
- 6Maso s omáčkou podáváme s restovanými žampióny a posypeme sekanou petrželkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.