2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g filetu z lososa s kůží
- 2 velká rajčata (rozkrojená napůl)
- 4 středně velké mrkve (cca 300 g)
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA BAZALKOVÉ PESTO
- 80 g čerstvé bazalky
- 20 g strouhaného parmazánu
- 1 stroužek česneku
- 10 g piniových oříšků
- 50 ml olivového oleje
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA PESTO
- 1Česnek utřete, následně ho se všemi ostatními ingrediencemi (kromě soli) přemístěte do vysoké mixovací nádoby a vše rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Hotové pesto dochuťte špetkou soli, uzavřete do sklenice a skladujte v lednici, kde vám pesto vydrží 4–5 dní. Můžete ho také skladovat v mrazáku a pesto si tak uchovat i na zimní období.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si plech pečicím papírem.
- 2Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a dejte na připravený plech rozkrojenou stranou dolů. Mrkve očistěte, nakrájejte na kolečka, přidejte na plech, zakápněte lžící olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
- 3Plech vložte do trouby předehřáté na 175–180 °C a zeleninu pečte po dobu 15 minut.
- 4Mezitím si připravte lososa. Filety položte kůží dolů, osolte, opepřete a svrchu potřete lžičkou bazalkového pesta.
- 5Po uplynutí času vyndejte plech z trouby, připravené filety z lososa přidejte k zelenině a vše dejte péct na dalších 10–12 minut při 175–180 °C.
- 6Hotového lososa se zeleninou rozdělte do 2 talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.