4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 750 g mrkve
- 750 ml zeleninového vývaru
- 200 g másla
- 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Spolu s ostatními surovinami vložíme do kastrolu a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a vaříme, dokud není mrkev měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu.
- 2Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a přepasírujeme přes jemné síto do čistého rendlíku.
- 3Dle potřeby pyré dochutíme solí, případně rozředíme teplým zeleninovým vývarem.
Tip
Pro přípravu pyré můžete místo zeleninového vývaru použít vodu.
Pro jeho přípravu budete potřebovat také ponorný mixér a jemné síto.
Mrkvové pyré můžete dochutit špetkou cukru krupice.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef