4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 220 g libovolných celozrnných špaget v suchém stavu
- 300 g cherry rajčátek
- 200 g sýru feta
- 200 g řapíkatého celeru (můžete vynechat)
- 100 g žluté cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 g krájených rajčat z plechovky
- 1 hrst čerstvé bazalky (nasekané najemno)
- 1 hrst čerstvé petrželové natě (nasekané najemno)
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si zapékací nádobu (25 cm × 30 cm).
- 2Na středním plameni přiveďte k varu osolenou vodu, ve které následně uvařte špagety dle instrukcí na obalu. (V našem případě se špagety vařily 17 minut.) Po uvaření špagety sceďte.
- 3Nyní si na kostky nakrájejte řapíkatý celer a cibuli. Cherry rajčátka rozpulte. Všechnu připravenou zeleninu vložte do zapékací nádoby, přidejte olivový olej, sůl, pepř a krájená rajčata a promíchejte. Na vršek zeleninové směsi položte sýr feta, který je v jednom kuse. Následně vše vložte do předehřáté trouby a směs pečte 30–35 minut na 190–195 °C.
- 4Po upečení nádobu z trouby vyjměte, přidejte bazalku a petrželovou nať a vše promíchejte tak, aby se vytvořila krémová rajčatová omáčka. Toho docílíte tím, že upečenou fetu rozmačkáte
- 5Nakonec přidejte uvařené špagety, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.