Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 220 g libovolných celozrnných špaget v suchém stavu
  • 300 g cherry rajčátek
  • 200 g sýru feta
  • 200 g řapíkatého celeru (můžete vynechat)
  • 100 g žluté cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 g krájených rajčat z plechovky
  • 1 hrst čerstvé bazalky (nasekané najemno)
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě (nasekané najemno)
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si zapékací nádobu (25 cm × 30 cm).
  • 2Na středním plameni přiveďte k varu osolenou vodu, ve které následně uvařte špagety dle instrukcí na obalu. (V našem případě se špagety vařily 17 minut.) Po uvaření špagety sceďte.
  • 3Nyní si na kostky nakrájejte řapíkatý celer a cibuli. Cherry rajčátka rozpulte. Všechnu připravenou zeleninu vložte do zapékací nádoby, přidejte olivový olej, sůl, pepř a krájená rajčata a promíchejte. Na vršek zeleninové směsi položte sýr feta, který je v jednom kuse. Následně vše vložte do předehřáté trouby a směs pečte 30–35 minut na 190–195 °C.
  • 4Po upečení nádobu z trouby vyjměte, přidejte bazalku a petrželovou nať a vše promíchejte tak, aby se vytvořila krémová rajčatová omáčka. Toho docílíte tím, že upečenou fetu rozmačkáte
  • 5Nakonec přidejte uvařené špagety, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT