Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 KUSDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 350 g hladké mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 250 g másla pokojové teploty
  • 220 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 vajec M pokojové teploty
  • 8 lžic mléka na světlou část (lehce přihřejte na cca pokojovou teplotu) + 2 lžíce mléka na kakaovou část
  • 30 g kakaa holandského typu
  • 1/3 lžičky skořice
  • Kůra z 1 citronu
  • 720 g kyselých višní v nálevu (hmotnost i s tekutinou)

SUROVINY NA KRÉM

  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 120 g cukru krupice
  • 500 ml mléka
  • 250 g másla pokojové teploty
  • 1 lžíce rumu

SUROVINY NA POLEVU

  • 300 g hořké čokolády
  • 20 g olivového oleje

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KRÉM

  • 1Nejprve si připravte základ na krém. Uvařte pudink tak, že v jedné misce smícháte pudinkový prášek, cukr a cca třetinu mléka. Zbylou část mléka v rendlíku přiveďte k varu, následně vlijte připravenou pudinkovou směs a za stálého intenzivního míchání nechte několik minut po dojití k varu vařit.
  • 2Přendejte do čisté misky, přikryjte potravinovou fólií na dotyk a nechte vychladnout na pokojovou teplotu (doporučuji nejprve dát do lednice na rychlé ochlazení a následně včas vyndat).
  • 3Po upečení korpusu a jeho vychladnutí dokončete krém tak, že prošleháte máslo a postupně zašleháte rovněž prošlehaný pudinkový základ.

POSTUP NA KORPUS

  • 1Troubu předehřejte na 175° C (horní a dolní ohřev).
  • 2Prošlehejte společně máslo a cukry do světlého nadýchaného krému. Pak po jednom zašlehejte vejce. V jiné míse smíchejte suché ingredience krom kakaa a skořice. Do krémového základu střídavě zašlehejte smíchané suché ingredience a prvních 8 lžic mléka.
  • 3Těsto rozdělte na polovinu (zvažte). Do jedné poloviny zamíchejte kakao, skořici a dvě lžíce mléka.
  • 4Do světlé poloviny zamíchejte citronovou kůru z 1 citronu.
  • 5Na plech o rozměrech 34 x 25 cm vyložený pečicím papírem rozetřete nejprve světlou část těsta, na ni opatrně, aby nedošlo k promíchání, tmavou část těsta.
  • 6Višně nechte okapat na sítku, šťávu uschovejte. Višně rozprostřete po celém povrchu tmavého těsta.
  • 7Pečte cca 30 minut.
  • 8Po vy tažení nechte vychladnout.
  • 9Před aplikací krému korpus ještě provlhčete šťávou z višní (potřete korpus mašlovačkou namáčenou do šťávy z višní).
  • 10Následně natřete krém na korpus a hezky zarovnejte do roviny. Dejte do lednice aspoň na dvě hodiny.

POSTUP NA POLEVU

  • 1Na polevu společně nad vodní lázní rozehřejte čokoládu s olejem. Nechte rozpustit a smíchejte dohladka. Nechte lehce vychladnout a následně polijte připravený korpus a stěrkou uhlaďte. Jakmile začne poleva tuhnout, vidličkou po celém povrchu naznačte vlnky.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA KRÉM

SUROVINY NA POLEVU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE