1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g lilku
- 50 g uzeného lososa
- 30 g čerstvého kozího sýra
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička najemno nakrájeného tymiánu
- 50 g bílého jogurtu
- 1 lžíce smetany, min. 31%
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžíce nakrájeného kopru
- 1 lžíce rozinek
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 2Lilek pokapeme rostlinným olejem, osolíme, opepříme, položíme na pekáček a vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme a každou polovinu podélně nakrájíme na 6–8 nudliček, dle velikosti.
- 3Nakrájený lilek vložíme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje a tymián, promícháme a dáme stranou.
- 4Kozí sýr nalámeme na menší kousky, lososa nakrájíme nahrubo. V misce smícháme jogurt, smetanu, ocet, zbylý olivový olej, sůl a většinu kopru.
- 5Lilek položíme do cedníku a olej z něj necháme skapat do misky.
- 6Na talíř položíme okapaný lilek, na něj kozí sýr a uzeného lososa. Přelijeme jogurtovou zálivkou a olejem z marinování lilku. Dozdobíme rozinkami a zbylým koprem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef