• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 220 g celozrnných pšeničných špaget v suchém stavu
  • 10 stroužků česneku (oloupaných)
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé hladkolisté petrželové natě (nasekané najemno)
  • 1 hrst čerstvé bazalky (nasekané najemno)
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 210–220 °C.
  • 2Připravte si plát alobalu o velikosti 30 cm × 30 cm. Do středu alobalového plátu položte stroužky česneku a přilijte 1 lžíci olivového oleje. Česnek zabalte do balíčku a ten utáhněte. Takto zabalený česnek vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 45 minut na 210–220 °C.
  • 3Mezitím si ve větším hrnci na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní špagety dle návodu na obalu. Po uvaření špagety sceďte.
  • 4Jakmile bude česnek upečený, vyjměte ho z alobalu a přesuňte do misky. Přidejte olivový olej, petrželovou nať, bazalku, sůl a pepř a pomocí vidličky vše promíchejte (stroužky česneku lehce rozmačkejte).
  • 5Jakmile budete mít pesto připravené, vmíchejte ho do špaget a dle potřeby prohřejte na pánvi na středním plameni. Jednotlivé porce posypte strouhaným parmazánem a následně podávejte.
Tip
Jednotlivé porce můžete navíc pokapat olivovým olejem a ozdobit lístky čerstvé bazalky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE