• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 pórky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 střední šalotka
  • 50 g přepuštěného másla
  • 2 plátky celozrnného toustového chleba
  • 60 ml smetany na vaření s 12 % tuku (můžete použít i sójovou smetanu)
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Z pórků oloupejte vrchní listy, odřízněte spodní část s kořeny i vrchní oschlou část a poté pórky umyjte. Šalotku oloupejte a následně ji společně s pórky nakrájejte na menší kolečka.
  • 2Nyní si v pánvi rozehřejte 50 g přepuštěného másla, přidejte nakrájený pórek i šalotku a vše opékejte 5 minut na středním plameni. Po uvedené době zalijte obsah pánve zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Následně ztlumte plamen na mírný stupeň a nechte vařit 10–15 minut do změknutí pórku.
  • 3Než se dovaří polévka v pánvi, stranou si připravte krutony: toustový chléb nakrájejte na malé kostičky, nasucho si rozehřejte pánev, přemístěte na ni nakrájený chléb a opékejte na středním plameni, dokud kostičky nebudou ze všech stran zlatavé (potrvá to přibližně 5 minut).
  • 4Uvařenou polévku odstavte z plotýnky, rozmixujte ji ponorným mixérem dohladka a přilijte do ní smetanu. Nakonec polévku osolte a opepřete, rozdělte do 4 talířů, každou porci posypte připravenými krutony a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT