4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g celozrnných těstovin v suchém stavu
- 4 filety z lososa s kůží (4× 200 g)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší bílá cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g listového špenát
- 2 plechovky kokosového mléka (2× 400 g)
- 1 hrst čerstvého kopru (nasekaného nahrubo)
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě doměkka. Doba varu se může lišit v závislosti na druhu těstovin: pokud máte těstoviny čerstvé, stačí je vařit zhruba 2–3 minuty – pokud ale máte klasické sušené, počítejte zhruba s 12–20 minutami vaření.
- 2Zatímco se vaří těstoviny, nasekejte si nadrobno cibuli, česnek utřete a špenát properte ve studené vodě. Pokud máte velké listy špenátu, nasekejte je nahrubo.
- 3Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si velkou pánev, do které se vám vejdou všechny 4 filety lososa najednou. Pánev rozehřejte nasucho na středním plameni, položte na ni filety (kůží dolů) a opékejte je cca 2 minuty. Poté filety pomocí špachtle opatrně obraťte a opékejte je ze strany bez kůže další 1,5 minuty
- 4Filety vyjměte z pánve a přemístěte je do zapékací mísy (20 cm × 30 cm). Pánev nechte na plotýnce, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji zhruba 1 minutu na středním plameni. Poté snižte plamen, přidejte do pánve utřený česnek, zamíchejte a hned nato přidejte špenát. Vše opékejte 4 minuty na mírném plameni. Nakonec obsah pánve zalijte kokosovým mlékem, dochuťte solí a pepřem a nechte 3 minuty společně provařit. Vzniklou směs nalijte do zapékací mísy k lososím filetům, mísu dejte do předehřáté trouby a pečte 7–8 minut při 170–180 °C.
- 5Upečeného lososa podávejte s uvařenými těstovinami a nasekaným koprem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.