Košík

1,8 KGDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 2 kg červeného rybízu
  • 800 g cukru

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rybíz odšťavíme tak, abychom získali 1 kg šťávy z něj. Šťávu vlijeme do kastrolu, přidáme cukr, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň pod polovinu a za občasného míchání vaříme 10 minut.
  • 2Poté provedeme želírovací zkoušku – lžičku marmelády vlijeme na čistý talířek. Pokud marmeláda ztuhne, je hotová a můžeme ji plnit do vymytých sklenic. Pokud neztuhne, vaříme ještě 4 minuty.
  • 3Poté marmeládu plníme do vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.
Tip
Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE