1,8 KGDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 2 kg červeného rybízu
- 800 g cukru
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Zavařovací sklenice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rybíz odšťavíme tak, abychom získali 1 kg šťávy z něj. Šťávu vlijeme do kastrolu, přidáme cukr, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň pod polovinu a za občasného míchání vaříme 10 minut.
- 2Poté provedeme želírovací zkoušku – lžičku marmelády vlijeme na čistý talířek. Pokud marmeláda ztuhne, je hotová a můžeme ji plnit do vymytých sklenic. Pokud neztuhne, vaříme ještě 4 minuty.
- 3Poté marmeládu plníme do vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.
Tip
Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef