1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 80 g kulatozrnné rýže
- 2 řasy nori
- 100 g marinovaného tofu
- 100 g okurky
- 60 g sterilovaného červeného zelí
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- Sriracha
- 15 g sojanézy
- 1 lžička rýžového octa
- 1/2 lžičky cukru
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI
- 12470 kJ, 23 g bílkovin, 80 g sacharidů, 19 g tuku
POSTUP
- 1Rýži nejprve několikrát dobře propláchněte, aby byla voda průzračná. Poté ji zalijte studenou vodu, přiveďte k varu a vařte zhruba 10 minut.
- 2Poté rýži odstavte přikrytou pokličkou a připravte si nálev z rýžového octa, cukru a špetky soli. Nálev opatrně promíchejte s rýží a rýži dejte vychladit.
- 3Řasu nori si položte na potravinovou fólii lesklou stranou dolů, doprostřed umístěte kopeček rýže, dále zbylé ingredience a nakonec opět rýži. Já použila okurku, tofu, červené sterilované zelí a takovou „omáčku“, kterou jsem vyrobila ze sojanézy, srirachy a kapky sezamového oleje. Rýži můžete plnit čímkoli – tofu, rybou, masem atp.
- 4Nakonec celý „sendvič“ pečlivě zabalte – dva protilehlé rohy přeložte k sobě a následně dva další, jako obálku. Pomocí folie můžete balíček trošku utáhnout, vyformovat. Doporučuji před podáváním nechat chvilku odležet v lednici.
Ne hladu
Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.