Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 150 g arašídové mouky (najemno namletých arašídů)
  • 100 g arašídového másla
  • 450 g jablečné přesnídávky (bez přidaného cukru)
  • 4 vejce velikosti M
  • 80 ml polotučného mléka (lze použít i libovolné rostlinné)
  • 40 g medu
  • 180 g bezlepkové ovesné mouky (mletých ovesných vloček)
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • Sůl

SUROVINY NA KRÉM

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 40 g holandského kakaa
  • 40 g medu
  • 40 ml polotučného mléka

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 175 °C, připravte si kulatou dortovou pečicí formu (Ø 18 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Ve větší míse smíchejte pyré, vejce, máslo, mléko a med a vymíchejte dohladka. Poté přidejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl. Důkladně zamíchejte a vzniklé těsto nalijte do připravené dortové formy. Pečte v předehřáté troubě 50–55 minut na 175–180 °C. Po upečení nechte plně vychladnout (potrvá to asi 1,5 hodiny).
  • 2Mezitím si připravte čokoládový krém: V menší míse smíchejte tvaroh, kakao, med a mléko a vyšlehejte je v hladký krém.
  • 3Jakmile dort vychladne, rozkrojte ho podélně napůl. Na spodní část korpusu natřete ½ připraveného krému, přiklopte vrchní částí korpusu a zbytek čokoládového krému naneste na dort.
  • 4Dort nechte v lednici odležet alespoň 2 hodiny a poté podávejte.
Tip
Vršek dortu můžete posypat drcenými arašídy.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE