10 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 150 g arašídové mouky (najemno namletých arašídů)
- 100 g arašídového másla
- 450 g jablečné přesnídávky (bez přidaného cukru)
- 4 vejce velikosti M
- 80 ml polotučného mléka (lze použít i libovolné rostlinné)
- 40 g medu
- 180 g bezlepkové ovesné mouky (mletých ovesných vloček)
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- Sůl
SUROVINY NA KRÉM
- 250 g polotučného tvarohu
- 40 g holandského kakaa
- 40 g medu
- 40 ml polotučného mléka
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 175 °C, připravte si kulatou dortovou pečicí formu (Ø 18 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Ve větší míse smíchejte pyré, vejce, máslo, mléko a med a vymíchejte dohladka. Poté přidejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl. Důkladně zamíchejte a vzniklé těsto nalijte do připravené dortové formy. Pečte v předehřáté troubě 50–55 minut na 175–180 °C. Po upečení nechte plně vychladnout (potrvá to asi 1,5 hodiny).
- 2Mezitím si připravte čokoládový krém: V menší míse smíchejte tvaroh, kakao, med a mléko a vyšlehejte je v hladký krém.
- 3Jakmile dort vychladne, rozkrojte ho podélně napůl. Na spodní část korpusu natřete ½ připraveného krému, přiklopte vrchní částí korpusu a zbytek čokoládového krému naneste na dort.
- 4Dort nechte v lednici odležet alespoň 2 hodiny a poté podávejte.
Tip
Vršek dortu můžete posypat
drcenými arašídy.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.