18 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 60 ml řepkového oleje + 10 ml na vymazání formy
- 4 žloutky
- 4 bílky
- 40 g třtinového cukru
- 70 ml polotučného mléka
- 140 g celozrnné špaldové mouky hladké
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička holandského kakaa
- Sůl
SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ*
- 150 g zralý banán (oloupaný)
- ½ středního zralého avokáda (oloupaného a vypeckovaného)
- 20 g medu
- 20 g holandského kakaa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 170 °C a formu ve tvaru medvídků vymažte cca 10 ml oleje. V menší míse vyšlehejte tyčovým mixérem s metličkou žloutky s třtinovým cukrem doběla. Jakmile směs zbělá, začněte postupně pomalu přilévat všechen olej, dokud jej plně nezašleháte. V druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
- 2Vyšlehanou žloutkovou směs nalijte do větší mísy a přimíchejte mléko. Poté do mísy prosejte špaldovou mouku s práškem do pečiva, zamíchejte a postupně začněte přimíchávat i tuhý sníh z bílků.
- 3Ze vzniklého světlého těsta uberte cca 3 lžíce, přendejte je do menší misky a přimíchejte lžičku kakaa, aby vám vzniklo tmavé kakaové těsto. Takto připravená těsta nechte cca 10 minut odstát na lince, aby se v medvídcích netvořilo při pečení moc bublin.
- 4Formu na medvídky následně plňte kakaovým těstem do míst, kde mají medvídci ouška a tlapky. Jakmile máte takto vyplněny všechny zmíněné části, zbytek vyplňte světlým těstem cca do ¾ formy.
- 5Naplněnou formu vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 12 minut.
- 6Upečené medvídky vyklepněte na mřížku ihned po vyjmutí z trouby a nechte plně vychladnout.
- 7Zatímco medvídci chladnou, připravte si čokoládovou náplň. Do kuchyňského robota vložte oloupaný banán, oloupané avokádo, med a kakao a vše vymíchejte v hladký krém. Vzniklým krémem poté plňte vychladlé medvídky za pomoci cukrářského sáčku.
- 8Hotové medvídky můžete servírovat ihned po naplnění.
- 9*Místo čokoládové náplně můžete dát do těsta ještě před pečením po 1 čtverečku libovolné čokolády (tak, aby se čtvereček do těsta celý ponořil).
Tip
Můžete použít i formu na muffiny.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová .