• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 60 ml řepkového oleje + 10 ml na vymazání formy
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 40 g třtinového cukru
  • 70 ml polotučného mléka
  • 140 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička holandského kakaa
  • Sůl

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ*

  • 150 g zralý banán (oloupaný)
  • ½ středního zralého avokáda (oloupaného a vypeckovaného)
  • 20 g medu
  • 20 g holandského kakaa

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 170 °C a formu ve tvaru medvídků vymažte cca 10 ml oleje. V menší míse vyšlehejte tyčovým mixérem s metličkou žloutky s třtinovým cukrem doběla. Jakmile směs zbělá, začněte postupně pomalu přilévat všechen olej, dokud jej plně nezašleháte. V druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
  • 2Vyšlehanou žloutkovou směs nalijte do větší mísy a přimíchejte mléko. Poté do mísy prosejte špaldovou mouku s práškem do pečiva, zamíchejte a postupně začněte přimíchávat i tuhý sníh z bílků.
  • 3Ze vzniklého světlého těsta uberte cca 3 lžíce, přendejte je do menší misky a přimíchejte lžičku kakaa, aby vám vzniklo tmavé kakaové těsto. Takto připravená těsta nechte cca 10 minut odstát na lince, aby se v medvídcích netvořilo při pečení moc bublin.
  • 4Formu na medvídky následně plňte kakaovým těstem do míst, kde mají medvídci ouška a tlapky. Jakmile máte takto vyplněny všechny zmíněné části, zbytek vyplňte světlým těstem cca do ¾ formy.
  • 5Naplněnou formu vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 12 minut.
  • 6Upečené medvídky vyklepněte na mřížku ihned po vyjmutí z trouby a nechte plně vychladnout.
  • 7Zatímco medvídci chladnou, připravte si čokoládovou náplň. Do kuchyňského robota vložte oloupaný banán, oloupané avokádo, med a kakao a vše vymíchejte v hladký krém. Vzniklým krémem poté plňte vychladlé medvídky za pomoci cukrářského sáčku.
  • 8Hotové medvídky můžete servírovat ihned po naplnění.
  • 9*Místo čokoládové náplně můžete dát do těsta ještě před pečením po 1 čtverečku libovolné čokolády (tak, aby se čtvereček do těsta celý ponořil).
Tip
Můžete použít i formu na muffiny.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová .

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ*