12 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 střední banány (oloupané)
- 2 vejce velikosti M
- 30 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 80 ml polotučného mléka
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 20 g másla (rozpuštěného)
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Bílý jogurt
- Med
- Lískové ořechy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Připravte si tyčový mixér, hlubší mísu a nepřilnavou pánev o průměru 28 cm (popřípadě lívanečník).
- 2Do mísy vložte oloupané banány, vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva a máslo a vše důkladně rozmixujte pomocí tyčového mixéru.
- 3Jakmile budete mít směs připravenou, dejte si na plotnu pánev a rozpalte ji na středním plameni. Na rozpálenou pánev poté nanášejte lžící těsto a tvořte lívance o průměru cca 8 cm. Opékejte je na středním plameni nasucho 3 minuty z každé strany.
- 4Jakmile budou lívance hotové, můžete podávat.
Tip
Lívance podávejte nejlépe s bílým
jogurtem, medem a lískovými ořechy.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.