4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g mletého masa (1:1 vepřové a hovězí)
- 500 g čerstvé růžičkové kapusty
- 50 g dobré zauzené slaniny
- 3 lžíce strouhanky
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu začněte předehřívat na 200 stupňů. Kapustičky očistěte od nepěkných vnějších lístků, ale nechte je jinak celé, nepulte je.
- 2Maso smíchejte s vajíčkem, strouhankou a velmi nadrobno nakrájeným špekem. Solte podle potřeby, některá mletá masa se již prodávají solená a snadno se pak doma při zpracování přesolí. Na závěr vpracujte 50 ml velmi studené vody a ještě krátce promíchejte. (Pozn. pokud si nejste jisti správným ochucením masa, udělejte malou kuličku nebo placičku a opečte ji na pánvi anebo na poloviční výkon uvařte v mikrovlnce. Teprve tepelně upravené mleté maso totiž můžete ochutnat a až na základě této zkoušky doladit chuť.)
- 3Pekáček vytřete olejem. Navlčenýma rukama utvořte z masové směsi kuličky velikosti pingpongových míčků a naskládejte je do pekáčku (s malými rozestupy). Do zbývajícího volného místa přidejte kapustu a vše potřete olejem.
- 4Vložte do vyhřáté trouby a pečte 25-30 minut do zezlátnutí a propečení masových kuliček. V průběhu jednou nebo dvakrát promíchejte podle potřeby. Podávejte s bramborovou kaší či šťouchanými nebo vařenými bramborami maštěnými máslem.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.