2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 15 ks růžičkové kapusty
- 100 ml jablečného džusu
- 2 lžíce másla
- 1 lžička bílého vinného octa
- hrst loupaných lískových oříšků
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Oloupané oříšky opražte nasucho v pánvi, až se rozvoní a zezlátnou. Vysypte stranou na talířek a nechte vychladnout. Poté trochu nožem nasekejte nahrubo. Pokud máte oříšky neloupané, upražte je na pánvi úplně stejně, ale vysypte na utěrku a po částečném zchladnutí promněte, tím je snadno zbavíte slupek.
- 2Očistěte kapustičky, rozkrojte je podélně napůl a ještě příčně nakrájejte na velmi tenké nudličky. Do použité, avšak prázdné pánve dejte lžíci másla a nechte zpěnit. Přisypte nakrájenou kapustu a zprudka minutu nebo dvě restujte, až kapusta změkne na skus.
- 3Podlijte jablečným džusem a octem a ještě chvíli míchejte, až se tekutina odpaří. Odstavte, dochuťe solí a pepřem. Rozdělte na talíře a do pánve vraťte oříšky a zbytek másla. Krátce společně prohřejte, pak nasypte na kapustu. Podávejte teplé.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.