Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 jablka nebo 200 g jablečného pyré
- 200 g jemně mletých ovesných vloček
- 50 g pekanových ořechů
- 10 g lněných semínek
- 20 g čekankového sirupu
- Skořice
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI
- 11406 kJ, 8 g bílkovin, 42 g sacharidů, 14 g tuků, 11 g vlákniny
POSTUP
- 1Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky a tyčovým mixérem rozmixujte. Můžete také využít 200 g neslazeného jablečného pyré.
- 2Do mísy nasypte vločky, nalámejte nebo nasekejte ořechy, přidejte semínka, čekankový sirup a cca lžíci skořice. Smíchejte s jablky a v tenké vrstvě rozprostřete na pečící papír.
- 3Pečte na 175 °C cca 25-30 min, v průběhu můžete granolu párkrát promíchat, aby nebyly spečené hrudky příliš velké.
- 4Po vytažení z trouby ji nechte ještě 2-3 dny doschnout, poté ji můžete skladovat ve sklenici nebo jiné nádobě.
Tip
Podávejte např. s bílým jogurtem, kefírem nebo tvarohem.

Ne hladu
Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.