12 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g mandlové mouky (mletých mandlí)
- 500 g bílého řeckého jogurtu (0 % tuku)
- 5 plátků želatiny
- 80 g másla (rozpuštěného)
- 100 g zakysané smetany (12 % tuku)
- Kůra z 1 limetky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 ml vody
- 4 lžíce medu
SUROVINY NA OMÁČKU
- 250 g čerstvých jahod
- 3 lžíce medu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si vyložte dortovou formu (Ø 20 cm) pečicím papírem a připravte si menší misku. Do misky nalijte 100 ml vody, přidejte plátky želatiny a nechte je nabobtnat.
- 2Mezitím si připravte korpus. Do mísy vložte mandlovou mouku a rozpuštěné máslo a promíchejte. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřete po celé ploše dna připravené dortové formy. Směs pečlivě upěchujte skleničkou tak, aby byla vysoká cca 0,5 cm a nezůstaly v ní žádné mezery
- 3Poté si připravte jogurtovou směs. Ve větší míse smíchejte jogurt, zakysanou smetanu, limetkovou kůru, vanilkový extrakt a med. Vzniklou směs znovu promíchejte, aby se všechny suroviny dobře spojily
- 4Následně přiveďte v kastrůlku k varu 50 ml vody na středním plameni. Jakmile je voda horká, vmíchejte do ní nabobtnalou želatinu a zahřívejte na mírném plameni, dokud se nerozpustí. Rozpuštěnou želatinu poté vmíchejte do připravené jogurtové směsi.
- 5Nakonec jogurtovou směs s želatinou nalijte na mandlový korpus do dortové formy. Takto připravený jogurtový cheesecake vložte do lednice alespoň na 8 hodin.
- 6Po uplynutí času vychlazený cheesecake vyjměte z formy, nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
POSTUP NA OMÁČKU
- 1Jahody rozmixujte dohladka pomocí tyčového mixéru se 3 lžícemi medu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.