Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 3 zralé banány (3× 150 g)
  • 190 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 35 g holandského kakaa
  • 40 g medu
  • 50 g arašídového másla
  • 1 vejce velikosti M
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 130 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
  • 5 g jedlé sody

SUROVINY NA KRÉM

  • 2 zralé banány (2× 150 g)
  • 2 větší zralá avokáda
  • 30 g holandského kakaa
  • 20 g medu

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Jahody

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si pečicí formu (21 cm × 21 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Do kuchyňského robotu dejte zralé banány, med, arašídové máslo, vejce, vanilkový extrakt a řecký jogurt a mixujte, dokud směs nebude krásně hladká. Poté do směsi prosejte mouku, kakao a jedlou sodu. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 30–35 minut na 180–185 °C.
  • 2Po upečení nechte dort vychladnout ve formě a mezitím si připravte čokoládový krém. V kuchyňském robotu vymíchejte dohladka banány, avokáda, kakao a med. Krém poté naneste na vychladlý dort. Hotový dort dejte do ledničky, nechte odležet alespoň 2 hodiny a poté podávejte.
Tip
Čokoládový dort můžete podávat s čerstvými jahodami.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA KRÉM

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE