• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

30 MALÝCH PERNÍČKŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 60 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 100 g medu
  • 60 g másla
  • 1 lžička perníkového koření
  • ½ lžičky jedlé sody

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Těsto si připravíme den předem. Na vále smícháme sypké suroviny, uděláme důlek a přidáme vejce, med a máslo. Vše zpracujeme rukama do kompaktního těsta. Těsto vytvarujeme do válečku a zabalíme do potravinové folie. Uložíme na noc do lednice. Pokud nemáme tolik času, necháme odležet alespoň 1 hodinu.
  • 2Troubu vyhřejeme na 170°C. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 4 milimetry.
  • 3Vykrájíme různé tvary, přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-12 minut.
  • 4Po vytažení z trouby horké perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem pro jejich lesk.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE