30 MALÝCH PERNÍČKŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 20 g kakaa
- 1 vejce + 1 žloutek
- 60 g jemně mletých vlašských ořechů
- 100 g medu
- 60 g másla
- 1 lžička perníkového koření
- ½ lžičky jedlé sody
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těsto si připravíme den předem. Na vále smícháme sypké suroviny, uděláme důlek a přidáme vejce, med a máslo. Vše zpracujeme rukama do kompaktního těsta. Těsto vytvarujeme do válečku a zabalíme do potravinové folie. Uložíme na noc do lednice. Pokud nemáme tolik času, necháme odležet alespoň 1 hodinu.
- 2Troubu vyhřejeme na 170°C. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 4 milimetry.
- 3Vykrájíme různé tvary, přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-12 minut.
- 4Po vytažení z trouby horké perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem pro jejich lesk.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!