4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g vepřové šunky nejvyšší jakosti
- 250 ml smetany ke šlehání 33 %
- 10 g ztužovače šlehačky Smetana-fix
- 2 polévkové lžíce limetové šťávy
- 3 polévkové lžíce sekaných sušených rajčat naložených v oleji
- 3 polévkové lžíce sekané čerstvé pažitky
- 1 okurka hadovka
- Čerstvý křen
- Růžová himalájská sůl
- Bílý pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Toustový chléb
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Smetanu vyndáme z lednice a necháme odstát na pokojovou teplotu. Smícháme se ztužovačem a vyšleháme při vysokých otáčkách, dokud nebude smetana tuhá. Opatrně vmícháme nasekaná rajčata, pažitku a limetovou šťávu. Křen očistíme a nastrouháme najemno. Doporučuji 2-3 polévkové lžíce. Křen také vmícháme do pěny a dochutíme solí a pepřem.
- 2Na každý plátek šunky natřeme slabší vrstvu ochucené pěny a zabalíme do rolky. Nebo můžeme ze šunky umotal dutou rolku a naplnit cukrářským zdobícím sáčkem. Škrabkou na brambory seřízneme z okurky 6 tenkých plátků a každou rolku zabalíme.
- 3Dáme vychladit do lednice a podáváme s opečeným toustem.
Tip
Šunkové rolky patří k tradiční štědrovečerní tabuli. Podávají se jako studený předkrm.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.