34 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 220 g celozrnné špaldové mouky
- 1 vejce
- 60 g jemně mletých vlašských ořechů
- 100 g medu
- 60 g másla
- 1 lžička perníkového koření
- ½ lžičky jedlé sody
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 200 g datlí
- 100 ml kondenzovaného mléka
- Mleté vlašské ořechy
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těsto si připravíme den předem. Na vále smícháme sypké suroviny, uděláme důlek a přidáme vejce, med a máslo. Vše zpracujeme rukama do kompaktního těsta, které zabalíme do potravinové folie. Uložíme jej na noc do lednice. Pokud nemáme tolik času, necháme odležet alespoň 1 hodinu.
- 2Troubu zapneme na 170 °C. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 5 milimetrů, který přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 12-13 minut.
- 3Datle namočíme na 1 hodinu. Následně vodu slijeme a datle rozmixujeme na pastu.
- 4Vychladlý plát rozdrobíme rukama nebo pomocí mixeru. Přibližně 3 lžíce dáme stranou a smícháme s mletými ořechy. Vznikne směs na obalování kuliček. Zbytek smícháme s datlovou pastou a kondenzovaným mlékem. Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky o průměru 2,5 cm, které obalíme ve vytvořené obalovací směsi.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!