35 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 vaječné bílky
- 50 g třtinového cukru
- 130 g strouhaného kokosu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Hořká čokoláda
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 135–140 °C a 2 plechy (42 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem.
- 2Poté se pusťte do přípravy směsi na kokosky. Do vyšší středně velké mísy vložte 3 vaječné bílky a tyčovým mixérem je vyšlehejte v tuhý sníh. Poté k bílkům postupně zašlehávejte třtinový cukr, dokud jej všechen nespotřebujete a sníh nebude krásně pevný a lesklý. Nakonec do vyšlehaného sněhu opatrně vařečkou přimíchejte strouhaný kokos.
- 3Vzniklou směs na kokosky nanášejte lžící (Ø cca 2–3 cm) na plechy vyložené pečicím papírem. Připravené plechy vložte do trouby předehřáté na 135–140 °C a kokosky pečte 25–30 minut.
- 4Po upečení nechte kokosky chvíli vychladnout a podávejte.
Tip
Kokosky můžete před podáváním
namočit do kvalitní rozpuštěné hořké čokolády.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.